Újdonság
Vörösbor – szőlőmagőrlemény
Eddig úgy gondolták, hogy csak a vörösborban találhatóak meg az áldásos hatású polifenolok, köszönhetően a hosszú héjon történő áztatásnak. Azonban kiderült, hogy a szőlőmagban bújnak meg, csak meg kell őrölni. A polifenolok a gyümölcsökben, zöldségfélékben nagy mennyiségben előforduló természetes vegyületek.
Mit tudnak a polifenolok?
1./ Képesek megvédeni a szervezetet az érrendszeri betegségekkel valamint egyes ráktípusokkal szemben.
2./ A szabadgyökök mérséklésével a sejtek és szövetek károsodásának mértéke csökken, kevésbé alakulnak ki gyulladásos betegségek.
3./ Úgy védik a szívet, hogy csökkentik a magas vérnyomást, illetve a káros koleszterin szint is alacsonyabbá válik.
4./ Hatásosak visszértágulat és az érszűkületből eredő lábfájás esetén, valamint más érrendszeri megbetegedésekben
5./ Mérsékelhetik a cukorbetegség szövődményeként kialakuló idegkárosodás (diabéteszes neuropátia) okozta tüneteket, vagyis a zsibbadást és bizsergést a végtagokban.
6./ Jól alkalmazhatóak a szem védelmére, szembetegségek megelőzésére és kiegészítő kezelésére. Egyaránt ajánlottak a sárgafolt betegségre (macula degeneráció) és szürke hályog ellen – e két betegség az időskori látáscsökkenés és vakság leggyakoribb oka.
7./ Az allergiás tüneteket is enyhíthetjük velük, mert gátolják a hisztamin termelődését. (A fokozott hisztamintermelés váltja ki az allergiás reakciókat.)
8./ Védi és erősíti a bőrben levő kollagént.
A polifenolok mellett…
a szőlőmag további, jótékony alkotóelemei közé tartoznak:
a boron, bioflavin, P-vitamin, a kálium, nátrium, kalcium, magnézium, illetve bizonyos nyomelemek, mint a vas, réz, molibdén, mangán stb., amik a polifenolokkal együtt védik idegrendszert.
HOGYAN FOGYASZTHATO A SZŐLŐMAG ŐRLEMÉNY?
-Joghurtba, müzlibe, turmixba, mézbe, kefirbe keverve 1 teás kanálnyi mennyiséget ( 5g ), a legjobb hatás elérése érdekében naponta, legalább 2 hónapon keresztül.
A termékeket keresse gyógyszertárunkban!